Thursday, 31 March 2011

./-*~: A Day OuT wITh IzZy :~*-\.

HECTIC & AWESOME!!

A day out with Izzy Lizzy last Saturday...dah lama kt KL ni br dpt keluar dgn makcik nie. Last minute plan sebab Izzy nak a getaway after siapkan 4000 words assignment and dissertation dlm mase 24 hours.(gile betol! kalah orang buar research cmnie) :D

We plan to go to Dataran Merdeka sebab adik Izzy ada persembahan Flash Mob Orkestra sempena Karnival Metro 2011. Mula-mula tertanya2 jugak apekebende la flash mob nie....bila dh buat research sikit, baru la boleh ckp "Tau xpe!" anyhow, ni contoh Flash Mob if korang masih tertanya2 lagi......

Flash Mob @ Liverpool Street Station

Seronok tgk Flash Mob ni sebab dia sangat spontaneous. Xperlu nk costume seragam or stage. Everyone can do. Yang special coz kt tempat awam. So pada siapa2 yang xterlibat tu mesti terpinga2! hahaha~
Masa kt Dataran Merdeka tu Flash Mob Orkestra ni still guna konsep yang sama cume ada penambahan instrument muzik(eg trompet,drum,tuba,gitar etc). Paling best, lepas perform semua orang akan beredar & buat macam xpernah berlaku apa2..Cool sangat! 
Adik2 dari sekolah2 berasrama penuh sekitar KL yang join. These are some pics from the scene:









ada penampilan khas drpd Syafinaz lagi untuk nyanyi lagu gemilang.best!
Izzy, Tuba & adik

Rase2 nye la flash mob orkestra lagi best sebab crowd tepi2 yang xde main instrument boleh nyanyi lagu2 yg diorang mainkan tu..mase tu kami layan nyanyi lagu Lady Gaga. Siap ade yang menari2 lagi especially geng Metro & media..Dasyat gak la tengok..ish3

susah nk amik gambar berdua cmni...after a few attempts, akhirnya berjaya juga =)

From Dataran Merdeka, kami ke Sunway Pyramid pulak...dengan angan2 nk join flash mob Earth Hour pula kt sana. 

Sampai2 kt sana terus pegi makan! lapar xhengat punya..punye la berseronok kt dataran merdeka smpai lupe x makan ape2 lagi drpd pagi...lepas pilih punya pilih, kami pun masuk la kt Fullhouse Lifestyle Store & Cafe. Dah lama bercita-cita nak makan kt sini, akhirnya kali ni baru la jadi.

Entrance Fullhouse. Gambar ni diambil setelah makan sebab before makan terus berpusu2 duduk & order makanan...hihihi! *peace*


Me & Izzy. muke dah xtahan lapar dah tu tapi kene maintain jugak bile amik gambar.hehe 
my meal: Oven Roasted Chicken Chop with Daily Vegetable, apebende tu? ayam grill & di siram dengan sos lada hitam pekat dengan campuran kismis dan juga whipped potato,lepas tu ada la sayur2 sikit tepi2 tu. Yummah!! Izzy pulak order curry noodles dan juga sangat sedap!

Ada jugak gedix2 ambil gambar sekitar Fullhouse tu:







Bila perut dah kenyang, hati pun senang. Kami pun keluarlah join Earth Hour kat luar pyramid tu. Best sebab ada flash mob dance. best!!



x sempat nk ambil gambar mase tgh flash mob sebab syok join menari..hehe yang kitorang happy sebab dapat lilin free~ 

Overall, it was nice having a day out with you Izzy~! Lain kali boleh hang out lagi. ;)

5 comments:

  1. oh tidak~ bestnya.. hehe. ey, i grab some of ur pics.. nk add into my fb album.. ok?

    ReplyDelete
  2. ok je! sila2...jgn segan2...heheehe

    ReplyDelete
  3. Hey,nice blog...Feel free to visit mine (^_^) http://hannyquinn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. hey hanny! thank you for your time..i'm still new..feel free to drop any comment..will soon visit yours too! XOXO

    ReplyDelete